𝓜𝓸𝓻𝓪𝓲𝓻𝓪


Moraira is een dorp van uitzonderlijke schoonheid, zonder wolkenkrabbers, maar met adem berovende panorama’s over de zee en het hoofdstrand, omringd door groene heuvels en pijnbomen. De gemeente werkt hard om het dorp schoon en gereed te houden. Door Moraira te dwalen is ontzettend aangenaam. Er zijn voetgangerszones die goed verlicht zijn tijdens de nacht, waterbronnen, bars en restaurants aan het strand en allerlei moderne boetieks. Het nachtleven is beschaafd en gezellig en de meeste bars en restaurants hebben een buitenterras waar je de namiddagen gepauzeerd kunt genieten.

Het dorp gaat over in diverse aantrekkelijke residentiële woonwijken, rijk aan onroerende goeden. De meeste eigendommen liggen in rustige zones, in wandelafstand van de stad en de stranden.

De lokale feestdagen in de zomer zijn een authentiek voorbeeld van de Spaanse levenswijze. Iedereen doet mee aan het feesten, vuurwerk, muziek, dans en eten tot diep in de nacht. Een perfecte kans om zich met de lokale gemeenschap te mengen en mee te doen aan wat de Spanjaarden het beste doen: feest vieren!

Hoewel Moraria een groeiende plaats is, bestaan er strenge grenzen voor het bouwen in verband met de afmetingen en het type huis dat gebouwd mag worden, en dit betekent dat de plaats een duurzaam karakter bewaren zal. Als u van plan bent grond te kopen en te bouwen, is dat geen probleem, want één van de speciale servicediensten van Watkins Wilson is het precies begrijpen van alle lokale bouwreglementen.


Plezier

Het stadscentrum ligt op loopafstand van het hoofdstrand en de haven. Of u nu zin heeft op een kopje koffie in een van de excellente koffiebars van de plaats of een spotgoedkoop middageten of een special diner met verse lokale gerechten Moraire heeft een enorme offerte van internationale horeca voor alle smaken en portemonnees. En natuurlijk, allemaal begeleid met de fijnste wijnen die uit de wijnbouwgebieden in de valleien in de streek komen.

Moraira heeft prachtig schone zandstranden. Het hoofdstrand, L’Ampolla, is het populairste, en kan druk worden in de zomermaanden, maar gedurende de rest van het jaar is het een genot om het te bezoeken. Aan de andere kant van de kaap treffen wij het El Portet-strand, met uitzicht op de talrijke prachtige villa’s in de heuvels die over de zee uitkijken. Ook hier is een perfect en lang zandstrand te vinden dat langzaam in kristalhelder water verdwijnt.

Er zijn supermarkten in de stad en in de buitenwijken, en de grootste vinden wij in de buurplaatsen van Calpe en Jávea. De groente en fruitmarkt is Woensdags, met een gevarieerde offerte aan verse producten voor weinig geld, en Vrijdags is de grote Rastromarkt, met allerlei spullen voor thuis, kleren, tassen, schoenen, cadeaus en vele andere Spaanse specialiteiten!


Er zijn Spaanse scholen in Moraita en Teulada, en in het nabijgelegen Jávea de International School. Een beetje verder weg, de Lady Elisabeth scholen, in Lliber en Benitachel, die opleiding van basis tot middelbaar in het Engels geven, met Britse leraren en volgens een Brits studieprogram.

In Moraira worden Spaans, Engels en de lokale taal Valenciano uitgebreid gesproken. Ook zult u Nederlands, Duits, Frans en Italiaans horen, want het is een stad met een échte internationale sfeer.

Geschiedenis

Aan de waterkant vindt u het kasteel, dat één van de nog originele historische gebouwen van de stad is. Moraira is deel van de gemeente Teulada, een dorp dat een paar kilometer inlands ligt. Daar is het gemeentehuis, ayuntamiento in het Spaans, dat beide dorpen bestuurt. Daarom wordt er officieel gesproken van de gemeente « Moraira en Teulada ».

De oude vissershaven beschermt tegenwoordig grotendeels luxe schepen die gezellig naast de vissersboten liggen, en maakt een harmonische en rust inspirerende indruk. Een paar stappen verder is de dagelijkse vismarkt en vlak in de buurt natuurlijk de visrestaurants, die de dagelijkse vangst serveren.