𝓜𝓸𝓻𝓪𝓲𝓻𝓪

Moraira er en landsby av eksepsjonell skjønnhet, uten høye bygninger, med  en fantastisk utsikt  mot havet og en strand omgitt av vegetasjon og furutrær. Rådhuset jobber  hardt for å holde byen ren og ryddig, og en spasertur rundt Moraira er virkelig en nytelse.

Det er godt opplyste fotgjengerområder om natten, her er det fontener, barer, restauranter ved stranden og mangfold av stillige butikker å handle i.  Nattelivet er sofistikert og hyggelig, og de fleste barer og restauranter har utendørsterrasser der du kan feste om natten.

Bykommunen strekker seg over fremstående nabolag i forstaden, med mange av eiendommer å velge mellom. De fleste ligger i et rolig område,og er innen  gangavstand fra byen og strendene.

Er lokale fiestas holdes om sommeren, som gir en ekte glede og nytelse og en fantastisk underholdning. Alle deltar og festen fortsetter til langt på morgenen, med fyrverkeri, musikk dans og mat. Dette er den perfekte anledningen til å komme i kontakt med lokalbefolkningen og nyte festen med dem.

Selv om Moraira er en by som stadig vokser, er det mange restriksjoner vedrørende bygging i størrelsen og type boliger som kan tillates å bygge for å sikre at landskapet beholder sin naturlige skjønnhet. Hvis du planlegger å kjøpe en tomt som du vil bygge din bolig på, bør dette ikke bekymre deg, siden en av spesialitetene til Watkins Wilson er tolkningen av de lokale byggeforskriftene.

Fasiliteter

Fra sentrum av byen kan du spasere til stranden og havnen. Enten du ønsker å ta en rask kaffe i en av de utmerkede kafeer, en lunsj for en god pris, eller ha en spesiell middag basert på lokale retter, tilbyr Moraira et bredt utvalg av internasjonale retter for enhver smak og lommebok. Og selvfølgelig, all mat skylles ned med noen av de beste vinene fra vingårdene i dalene i området.

Moraira har vakre, rene sandstrender. Den største stranden, L’Ampolla, er den mest populære, og bare om sommeren er det veldig travelt der, men resten av året er en fryd å besøke. Ut den andre siden, rundt odden er El Portet stranden, hvor du finner massevis av mange flotte eiendommer i skråningen med utsikt over havet. Her er en forlengelse av sandstranden som skråner forsiktig ned til det krystallklare vannet.


I byen og dens nærhet finnes det supermarkeder, men de største  er å finne i nærliggende Calpe og Javea. Frukt og grønnsaker markedet er avholdt på onsdager, med et bredt utvalg av deilige ferske produkter til en rimelig pris, og fredager holdes ”Rastro”, et loppemarked med husholdningsprodukter, klær, vesker, sko, gaver og andre lokale spesialiteter.

Historie


På strandpromenaden finner du slottet som er en av de få originale gjenværende historiske bygningene i byen.  Moraira er en del av kommunen Teulada, noen kilometer inn i landet, hvor Rådhuset ligger som forvalter begge de to kommunene. Og det er derfor Moraira er offisielt kjent som «Moraira og Teulada.»

Den historiske havnen er en ankringsplass for mange luksusyachter som deler plass med lokale fiskefartøyer som et klart eksempel på harmoni og ro i kommunen. Noen få skritt fra havnen ligger fisketorget, sammen med mange restauranter, som serverer «dagens fangst».

Click here to send an email Click here to send an email